Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ

Όλοι ήταν εκεί, στο κοιμητήριο Περιστερίου, για το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη,τον αγαπημένο συγχωριανό, τον σύντροφο, τον αγωνιστή, τον οραματιστή μιας καλύτερης, δίκαιης κοινωνίας.
Οι συγχωριανοί του παρόντες τον αποχαιρέτησαν με θλίψη και σεβασμό. Παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου η Γραμματέας Ζαφειράτου-Ασλάνη Γεωργία καθώς και τα μέλη Τζουγανάτου Χαριτωμένη και Μαντέλη-Ζαφείρη Ευρυδίκη.   

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, Γεράσιμος Ζαφειράτος, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο: 


Σήμερα εμείς οι απόδημοι Δαμουλιανάδες και αύριο το χωριό μας αποχαιρετούμε έναν άξιο συγχωριανό μας, που η απουσία του θα είναι αισθητή και ουσιαστική, όχι μόνο στους οικείους του αλλά και σε όλους εμάς που τον γνωρίζουμε. 
Θα είναι αισθητή διότι χάνουμε έναν άνθρωπο που όταν τον συναντούσες σε αντιμετώπιζε με ένα αισιόδοξο χαμόγελο, μια γλυκιά ευγένεια και πάντα έναν καλό λόγο. 
Ουσιαστική, διότι χάνουμε έναν γνήσιο Δαμουλιάνο, αγωνιστή και οραματιστή ο οποίος, σε όποιο μετερίζι και αν βρισκόταν, πάντα ο σκοπός τους ήταν να βοηθήσει έμπρακτα τους συγχωριανούς του, αλλά και να αναδείξει και να προβάλλει τον τόπο του. 
Το ενδιαφέρον του για το Σύλλογό μας, αλλά και προσωπικά για μένα, από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοινά του χωριού μας ήταν διαρκές, τα σχόλιά του πάντα καλοπροαίρετα, οι συμβουλές του χρήσιμες και η γνώμη του ιδιαιτέρως βαρύνουσα. 
Ένας άνθρωπος που ήξερε να αγωνίζεται, να βοηθάει, να στηρίζει και κυρίως να μας εμπνέει. Αυτός ήταν ο Βαγγέλης. Πάντα θα σε θυμόμαστε. 
      Καλό σου ταξίδι!


Μεταξύ άλλων επικήδειους εκφώνησαν οι:

Υπ., κ. Γιάννης  Μπαλάφας
Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Παχατουρίδης
Πρ. Δήμ., κ. Δημητρακόπουλος
Πρόεδρος  ΔΗΜ.ΑΡ, κ. Θεοχαρόπουλος
Πρ. Πρ. ΔΗΜ.ΑΡ,  κ. Κουβέλης
Πρόεδρος  εξορίστων, φυλακισμένων, κ. Ανταίος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου