Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ

Στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή μας στα Καλάβρυτα. Ήταν μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση στη φύση που μας αποζημίωσε όλους μας.
 Η ανάβαση στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στο φαράγγι του Βουραϊκού που είχε ντυθεί με τα χρυσοκίτρινα χρώματα του φθινοπώρου.
Με την  επίσκεψη και την ξενάγησή μας στα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου ανανεώσαμε τις ιστορικές γνώσεις μας για το ρόλο που διαδραμάτισαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό και την προσφορά τους στην Ορθοδοξία.
Στον μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων επισκεφθήκαμε τον τόπο της θυσίας των κατοίκων από τους Γερμανούς, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους μάρτυρες της εθνικής μας Αντίστασης.

Σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Καλάβρυτα, γευτήκαμε τα νόστιμα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του τόπου. Στη βόλτα μας επισκεφτήκαμε τα καταστήματα και προμηθευτήκαμε τα ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα τους, χυλοπίτες, τραχανά, τυριά, καρύδια και το ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού από τριαντάφυλλα. 

Τα φθινοπωρινά Καλάβρυτα
Στην Αγία Λαύρα
Η νεολαία παρούσα στην εκδρομή, κάνει τη διαφορά
Το μνημείο στα μαρτυρικά Καλάβρυτα
Προσκύνημα στο μνημείο
Αναμνηστική φωτο

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 Την Κυριακή στις 30 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωϊ έγινε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία των μελών, άρχισαν οι εργασίες της Συνέλευσης με τον ορισμό προέδρου( Νίκου Ζαφειράτου) και γραμματέα (Αριστόβουλου Θεοφιλάτου). 
 •  Ο Πρόεδρος, Γεράσιμος Ζαφειράτος, έκανε τον διοικητικό απολογισμό για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. κατά τα έτη 2013-2014.
 • Ο Αριστόβουλος Θεοφιλάτος διάβασε την έκθεση της εξελεκτικής επιτροπής για την οικονομική διαχείρηση.

Η Συνέλευση ψήφισε ομόφωνα τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και τον οικονομικό απολογισμό.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ για την πολύ καλή  συνεργασία που είχε καθώς και όλους όσους βοήθησαν τον Σύλλογο στις δραστηριότητές του. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη για τη συμμετοχή τους και τη στήριξή τους.
Τέλος διάβασε την επιστολή της κ. Ελένης Αλιβιζάτου, η οποία απουσίαζε επειδή βρίσκεται στην Αγγλία,  στην οποία συγχαίρει το Δ.Σ. για το εξαιρετικό πολιτιστικό έργο του.  
 Στη συνέχεια ορίστηκαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τις επερχόμενες εκλογές, στις 18 Ιανουαρίου 2015. 
 • Στέφανος Τζουγανάτος
 • Διαμαντίνα Ματιάτου
 • Ευάγγελος Δημητρίου
 • Γεράσιμος Ζαφειράτος
Προτάσεις μελών
 • Να αιτηθεί το Δ.Σ. του Συλλόγου στο Δήμο Κεφαλλονιάς να του παραχωρηθεί το οίκημα του περιπτέρου στον πρώτο όροφο, με σκοπό να το αξιοποιήσει ως λαογραφικό μουσείο.
 • Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και τον πάρεδρο να διερευνηθεί πως μπορεί να γίνει η ανακατασκευή των μύλων και η αξιοποίησή τους. 
 • Μία γεώτρηση στα Λακούλια θ' αυξήσει τη γεωργική παραγωγή του χωριού μας και πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά.
 • Η τοποθέτηση αλεξικέραυνου στο χωριό είναι άμεση ανάγκη για την προστασία του από τους κεραυνούς που επανειλλημμένα έχουν προκαλέσει καταστροφές.
 • Η  προγραμματισμένη συναυλία για τις 22 Δεκεμβρίου  με τον Παναγή Μπαρμπάτη στο θέατρο Περοκέ, πρέπει να διαφημιστεί για να έχει επιτυχία.
Ο Νίκος Θεοφιλάτος, ως μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί για την αποκατάσταση των ναών του χωριού μας από τις ζημιές που έχουν υποστεί από το σεισμό, ενημέρωσε τη συνέλευση για το θέμα αυτό. 
 • Η μελέτη για τον ναό του Αγίου Διονυσίου που έχει αναλάβει η Τέρψη Γονή έχει υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να εγκριθεί για να δοθεί η σεισμική βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών. Εκτιμώμενο κόστος: 28.500 ευρώ.
 • Τη μελέτη για τον ναό της Παναγίας έχει αναλάβει το τεχνικό γραφείο "διάστυλος" και εκπονεί τη μελέτη.Το εκτιμώμενο κόστος είναι: 320.000 ευρώ. Για τα άμεσα μέτρα προστασίας του ναού, το εκτιμώμενο κόστος είναι: 17.500 ευρώ.
Η σεισμική βοήθεια που θα χορηγηθεί από το κράτος θα είναι το 80% του ποσού που θα εγκριθεί για την αποκατάσταση. Το υπόλοιπο 20% η επιτροπή θα το αναζητήσει από προσφορές και δωρεές.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου