Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 4/12/11

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε το ανοικτό Συμβούλιο του Συλλόγου μας όπως σας είχαμε ενημερώσει. Η προσέλευση των μελών ήταν ικανοποιητική και υπήρξε θετικό κλίμα για συζήτηση κα ανταλλαγή απόψεων.
Σ΄αυτές τις συναντήσεις έχει μεγαλύτερη αξία η επικοινωνία της ομάδας, η συνεύρεση αλλά και η διάθεση να είμαστε ενεργοί πολίτες.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι εξείς:
 1. Στις 18/12 θα παρακολουθήσουμε στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η αυλή των θαυμάτων" . Για συμμετοχή στην ομάδα επικοινωνείστε με την πρόεδρο έως και τη Δευτέρα 12/12. Τιμή εισιτηρίου 16,00 ευρώ.
 2. Συστάθηκε και εγκρίθηκε επιτροπή για τη δημιουργία και την έκδοση εντύπου του Συλλόγου το οποίο θα είναι όργανο επικοινωνίας και έκφρασης των Δαμουλιανάδων και θα αποτελεί το ιστορικό αρχείο του. Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν:
 3.    Νεοφύτου Μαριολένη
     Ζαφειράτος Μπάμπης
     Θεοφιλάτος Νίκος 
     Ζαφειράτος Χρήστος
  3. Στις 15/01/12 θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, στο πολιτιστικό καφενείο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 144 4ος όροφος, στις 12.00΄π.μ.
  4. Η ημερήσια εκδρομή μας ορίστηκε στις 29/01/12 με προορισμό το όμορφο Ναύπλιο. Η διαδρομή έχει ως εξής:
  ΤΥΡΙΝΘΑ- ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΛΑΜΗΔΙ-ΤΟΛΟ (τιμή εισιτηρίου 12,00 ευρώ)
  5. Η πλατεία του χωριού και η ανάπλασή της απασχόλησε τη συζήτηση για πολύ. Κοινός τόπος καταδείχθηκε η ανάγκη για την ανάπλασή της και την αξιοποίησή της ως χώρου συνάντησης αλλά και τόπο πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλωσεων. Την ανάδειξη του θέματος, με έγγραφό του στο Δ.Σ του Δήμου  Κεφαλονιάς, δευσμεύτηκε να πραγματοποιήσει άμεσα το Δ.Σ. του Συλλόγου στο οποίο θα περιλαμβάνει το αίτημα να ενταχτεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμα ΕΣΠΑ.
  Το μέλος του Δ.Σ. ο Λευτέρης Απολλωνάτος δεσμεύτηκε ν΄αναλάβει πρωτοβουλία για την αναζήτηση αρχιτεκτονικής  μελέτης που τυχόν υπάρχει για το χώρο αυτό, ώστε να επισυναπτεί με το παραπάνω έγγραφο. 
  6. Η πρόεδρος διάβασε την επιστολή του προέδρου, Ζαφειράτου Νικόλα, του  πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας στην οποία εκφράζεται η ικανοποίηση για την πολύ καλή συνεργασία των Συλλόγων μας που συνέβαλε στην πραγματοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, με την ευχή να είναι διαρκής και δημιουργική. Μαζί με τις ολόθερμες ευχές τους για το νέο έτος που έρχεται μας έστειλαν και ένα όμορφο ημερολόγιο του 12.
  Είναι ένα καλαίσθητο ημερολόγιο με φωτογραφίες παλιές, ιστορικά ενθυμήματα του τόπου που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Για όποιον επιθυμεί να το προμηθευτεί μπορεί να εποικοινωνήσει με την πρόεδρο, κ. Γεωργία Ζαφειράτου-Ασλάνη. 
  Στο επόμενο Συμβούλιο σας περιμένουμε όλους με τις ιδέες και τις προτάσεις σας για το Σύλλογό μας και το Χωριό μας.....

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου