Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  ΣΤΟ  ΧΩΡΙΟ

Κι αυτό το καλοκαίρι το χωριό μας γέμισε ζωή. Από τις αρχές Ιουνίου έως και το Σεπτέμβρη το χωριό δέχτηκε τα ξενιτεμένα του παιδιά. Είναι κανόνας απαράβατος για κάθε Κεφαλλονίτη το προσκύνημα στον γενέθλιο τόπο του, κάθε καλοκαίρι! Είναι η ανάσα του για τον επόμενο χειμώνα.

Αυτό το καλοκαίρι, στο χωριό μας συνεχίστηκε η πολιτιστική δράση που ξεκίνησε το χειμώνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Με αρωγό το Σύλλογο της Αθήνας οργανώθηκαν όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δίνοντας μια νότα χαράς στους συχγωριανούς, αλλά και αισιοδοξία πως αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε, μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα. Η συνεργασία των δυο πολιτιστικών Συλλόγων υπήρξε πολλαπλά ωφέλιμη σε διαπροσωπικές σχέσεις, ανταλλαγή ιδεών και εφαρμογή πράξεων. 
Ο πολιτισμός δίνει διέξοδο στις κρίσεις. Και επειδή η κρίση που βιώνουμε ως λαός δεν  είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική, και ηθική, είναι ανάγκη να προσπεράσουμε την εσωστρέφειά μας και να επικοινωνήσουμε, επιτέλους ας μιλήσουμε με σοβαρότητα με γνώμονα την ιστορική μας συνείδηση. Αξίες και αρχές που απωθήσαμε στο ξέφρενο κυνήγι του καταναλωτισμού, πρέπει να τις ανασύρουμε για να μας οδηγήσουν στον ορθό δρόμο.

Η απόφαση των Πολιτιστικών Συλλόγων να δώσουν το στίγμα τους αυτό το καλοκαίρι, βρήκε τη θερμή ανταπόκριση των συγχωριανών, στοιχείο πολύ θετικό για την ενθάρρυνσή τους να συνεχίσουν την πολιτιστική τους δράση. Οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό μας είχαν απ' όλα. Χορό, φαγητό, μουσική, πανηγύρι, κουβέντα.
                        ΒΡΑΔΙΑ ΡΙΓΑΝΑΔΑΣ
 Νόστιμη ριγανάδα, και χορός
Ο Πρόεδρος έχει το λόγο

Τα παιδιά μας χορεύουν παραδοσιακά
                                              ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ....ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΕΤΤΕΣ

          Οι προσκεκλημένοι μας οι κανταδόροι του Ληξουριού με το μαέστρο το Σπύρο Θεοτοκάτο, μας χάρισαν μια μελωδική όμορφη βραδιά με τραγούδια που μιλούν στην καρδιά. Η Νεοφύτου η Μαριολένη έδεσε το λόγο με τη μουσική με μικρές αφηγήσεις για την ιστορία της καντάδας και της αριέττας.
                                                          ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
     
  Με πρωτοβουλία των Συλλόγων κλήθηκαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στο χωριό για να συζητήσουν με τους χωριανούς  θεματα καθημερινά και προτάσεις για το μέλλον.


           
                                     ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


   ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΙΦΙΟΥ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου