Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Αγώνα Κεφαλλονιάς θα βρίσκεται την 1η Ιουλίου στην Αθήνα. Θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με αίτημα την πλήρη λειτουργία του Μαντζαβινάτειου  Νοσοκομείου και τη στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η συνάντηση έχει οριστεί στις 8:30 π.μ.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας στηρίζει τον Αγώνα για τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου μας και σας καλούμε να υποστηρίξετε την Επιτροπή με την παρουσία σας, έξω από το Υπουργείο, την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γεράσιμος Ζαφειράτος



Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ

Όλοι ήταν εκεί, στο κοιμητήριο Περιστερίου, για το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη,τον αγαπημένο συγχωριανό, τον σύντροφο, τον αγωνιστή, τον οραματιστή μιας καλύτερης, δίκαιης κοινωνίας.
Οι συγχωριανοί του παρόντες τον αποχαιρέτησαν με θλίψη και σεβασμό. Παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου η Γραμματέας Ζαφειράτου-Ασλάνη Γεωργία καθώς και τα μέλη Τζουγανάτου Χαριτωμένη και Μαντέλη-Ζαφείρη Ευρυδίκη.   

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, Γεράσιμος Ζαφειράτος, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο: 


Σήμερα εμείς οι απόδημοι Δαμουλιανάδες και αύριο το χωριό μας αποχαιρετούμε έναν άξιο συγχωριανό μας, που η απουσία του θα είναι αισθητή και ουσιαστική, όχι μόνο στους οικείους του αλλά και σε όλους εμάς που τον γνωρίζουμε. 
Θα είναι αισθητή διότι χάνουμε έναν άνθρωπο που όταν τον συναντούσες σε αντιμετώπιζε με ένα αισιόδοξο χαμόγελο, μια γλυκιά ευγένεια και πάντα έναν καλό λόγο. 
Ουσιαστική, διότι χάνουμε έναν γνήσιο Δαμουλιάνο, αγωνιστή και οραματιστή ο οποίος, σε όποιο μετερίζι και αν βρισκόταν, πάντα ο σκοπός τους ήταν να βοηθήσει έμπρακτα τους συγχωριανούς του, αλλά και να αναδείξει και να προβάλλει τον τόπο του. 
Το ενδιαφέρον του για το Σύλλογό μας, αλλά και προσωπικά για μένα, από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοινά του χωριού μας ήταν διαρκές, τα σχόλιά του πάντα καλοπροαίρετα, οι συμβουλές του χρήσιμες και η γνώμη του ιδιαιτέρως βαρύνουσα. 
Ένας άνθρωπος που ήξερε να αγωνίζεται, να βοηθάει, να στηρίζει και κυρίως να μας εμπνέει. Αυτός ήταν ο Βαγγέλης. Πάντα θα σε θυμόμαστε. 
      Καλό σου ταξίδι!


Μεταξύ άλλων επικήδειους εκφώνησαν οι:

Υπ., κ. Γιάννης  Μπαλάφας
Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Παχατουρίδης
Πρ. Δήμ., κ. Δημητρακόπουλος
Πρόεδρος  ΔΗΜ.ΑΡ, κ. Θεοχαρόπουλος
Πρ. Πρ. ΔΗΜ.ΑΡ,  κ. Κουβέλης
Πρόεδρος  εξορίστων, φυλακισμένων, κ. Ανταίος


Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΝΤΙΟ ΒΑΓΓΕΛΗ

Χθες 6 Ιουνίου, ένας αγαπημένος συγχωριανός μας, ο Βαγγέλης Απολλωνάτος, έφυγε από κοντά μας.
Ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος που φρόντισε η ζωή του να έχει νόημα με το να μετέχει στα κοινά και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Δραστηριοποιήθηκε στο Δήμο Περιστερίου, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος. Εργάστηκε με ζήλο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του και συνέβαλε στην πολιτιστική ανάπτυξη του συγκεκριμένου Δήμου.
Οι Δαμουλιανάδες που ζουν στον Δήμο Περιστερίου αναγνωρίζουν το θετικό έργο του, καθώς και την ιδιαίτερη μέριμνα που είχε για τους συγχωριανούς του.
Αγάπησε το χωριό μας με πάθος, δεν έλειψε κανένα καλοκαίρι, συμμετείχε στο δημόσιο διάλογο με θέσεις εποικοδομητικές και ενθάρρυνε τους Συλλόγους  στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων στον τόπο του.
Ο Βαγγέλης θα μας λείψει. Θα μας λείψει ο καλοσυνάτος συγχωριανός μας, ο ευγενικός συνομιλητής μας, ο δραστήριος πολίτης, ο χαρισματικός άνθρωπος.
Καλό σου ταξίδι...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και θα παραστεί στην πολιτική κηδεία του που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/6 στο νεκροταφείο Αγίου Βασιλείου, στο Περιστέρι.
  

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ


Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ


Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, σας προσκαλεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, να τιμήσουμε την Ένωση και τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό.

Θα σας περιμένουμε με χαρά να παραβρεθείτε στην εκδήλωσή μας.

Οι προσκλήσεις θα διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ στην είσοδο του θεάτρου.